2016. ápr 26.

Frissítés

írta: Dr. Pénzes Ernő
Frissítés

MInt ahogy azt már korábban mondtam, most a frissítésekről fogok írni.

Kezdetben vettem mindenféle termékből egyet, hogy össze tudjam hasonlítani a hatásukat, melyiket hogyan emésztem, hogyan hat rám és milyen a csomagolás (igen, ez is számít). 

Nincs érzékeny gyomrom mégis azt kell,  hogy mondjam megviselt. Ezekben a termékekben rengeteg a cukor és az émelygős íz megteszi a hatását.

Magáról a felhasználás módjáról azt tudom elmondani, hogy nekem ez vált be:

Futás: Kevés izotóniás víz (isostar por keverve vízzel) apró kortyokban, olyan 20 percenként és óránként egy gél. A só pótlásával most ismerkedem, eddig nem volt vele bajom, de gondolom most a melegben erre nagyobb szükségem lesz. Ez még a jövő zenéje, de erről is írni fogok.

Bicó: 15-20 percenként iszom egy kicsit, fél óránként harapok egy kicsit valamilyen cukros szeletből. Mivel ez a leghosszabb szám ide fogok még beépíteni valami komolyabbat. Mármint, valami komolyabb ételt. A 120 km-es túrán már éreztem, hogy a sok cukor emésztési bajokat okoz (görcsölt a gyomrom). Szóval, valami ebédre hasonlítót, hogy érezzek valamit a gyomromban ( sós-sült, csirke hús vagy valami hasonló, darált hús apró szeletekben). Utoljára egy szendvics is megtette. Jól esett :) Nem fájt a pocak. 

Úszás: Eddig nem nagyon mentem túl az egy órán ami az úszást illeti. Egy és fél óra alatt megvan a 3.8 km, szóval erre a frissítés maximum annyi lesz, hogy a csekkoláskor (fél táv) kortyolok egyet, semmi komoly. Egy óra alatt még nem ürülnek ki a szervezet tartalékai szóval az utánpótlás még nem szükséges.

Termékek:
energy-shot_20150619104145.png

ENERGY SHOT: Nekem nem jött be, csak a csomagolás. Nem lehet összenyomni, vissza lehet tekerni, jól adagolható viszont nem jól emészthető. Azt hittem be fog válni, mert teljesen folyékony, de nekem nem segített. Azért nem mondtam le róla teljesen. Lehet, hogy rövidebb versenyeken még használni fogom.

energy_gel.jpgAPTONIA ULTRA GEL 300: Ezt használom legszívesebben. A csomagolás ugyan nem a legjobb, mivel kibontás után már nem csomagolható vissza, de jól adagolt így nincs is rá szükség. Jól emészthető és megteszi a hatását. Ugyan van 500-as és 700-as is, én nem éreztem mérvadó különbséget hatásban, csak az árukban, így ez mellett maradtam.

 

APTOgel_bar.jpgNIA GYÜMÖLCS ZSELÉ: Ha harapni kell valamit, én ezt szeretem. Bringára használom egyedül, futás közben nem. Próbáltam már más állagút is, sütit meg egyebet... sport szeletet, de nem tetszett. Érdemes bringán a kis csomagolások tetejét még a verseny elején levágni így nem kell a nyeregben bajlódni a bontogatással.

 

Amik nem váltak be:

 

szmotyi.jpgpower_bar.jpgpower_gel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Ezek a termékek számomra nem váltak be. A Powerbar és Powergel jóval drágábbak mint a vetélytársaik, mégsem éreztem érdemi pluszt. A gél talán sűrűbb mint a többi, de mást nem tudok róla elmondani. Az aptoniás kekszes-gyümölcsös "izé" finom, de ennyi. A csomagolás meg egyenesen idegesítő annak ellenére, hogy visszacsukható. Bringán használtam és csak az idegeim edzette. 

Egyelőre ennyi, a só pótlása még hátra maradt, de ígérem amint vannak újabb tapasztalataim, írni fogok. Ha esetleg valakinek már van tippje ez ügyben, írjon nekem. Minden segítség jól jön :) 

Szólj hozzá